top of page

Over mij

Na mijn studie psychologie, 15 jaar geleden, ben ik direct met een goede vriendin een eigen praktijk gestart, Pro InSight. Zonder GZ-titel was dat best een gewaagde sprong, want vergoed werden de cliënten niet en we waren net afgestudeerd. Het was een ontzettend spannend, maar vooral heel enthousiasmerend plan, waar we uiteindelijk na negen jaar een goedlopende praktijk van hadden gemaakt, met personeel in dienst en allebei een GZ-titel, zodat we vergoed werden door de zorgverzekeraar. We werkten bovendien op basis van een franchiseconstructie voor SpecialistenNet en InVivo Clinics, wat ook werken in arbeidsgerelateerde trajecten en in de gespecialiseerde GGZ mogelijk maakte. Ik vond het ontzettend leuk om te doen, ging met plezier naar mijn werk en ook het zelf initiëren van nieuwe ideeën en springen in het onbekende waren ongelofelijk motiverend. Werkvormen waar ik onder andere destijds mee werkte en verder in geschoold was, waren Rationele Emotieve Therapie, Acceptance & Commitment therapie, het gedachtegoed van Adler en Voice Dialogue.

 

Ik was wel blij dat ik op een gegeven moment in contact kwam met het spirituele pad. Na een heftige relatiebreuk reisde ik in mijn eentje naar Peru waar ik een ayahuasca-sessie deed. De spirituele wereld ging voor me open. Wat was dit? Ik kon niet wachten om meer te weten te komen van deze nieuwe weg. Na een periode van tijd deed ik een vipassana-tiendaagse en daar kwam ik mezelf echt goed tegen. Wat was er veel te ontdekken in niets anders dan je eigen Zijn. Ik kwam er geschrokken en zeer verrijkt vandaan. Er was toen geen houden meer aan. Ik wilde meer. Ik schreef me in voor de aurareadingopleiding bij centrum De Roos in Amsterdam en was totaal in de wolken. Wat een leven als er meer is dan het 'gewone'. Ik was daarnaast cursussen touch of matrix gaan volgen, waar ik eindeloos op mezelf, en minder eindeloos op anderen, mee oefende. Wat ongelofelijk wat er kan gebeuren in de energie met niets anders dan intentie. Dit was eigenlijk mijn grootste les; niet meer voelen hoe het kan zijn, maar gewoon doen! Ik leerde in deze magische tijd mijn man kennen, een ongelofelijk mooie ontmoeting in niets dan liefde. Ik was zeer onthutst door alle nieuwe dingen, ideeën, voorwaarden en reacties, maar kon er geen genoeg van krijgen. Ik ging helemaal los en verloor toen ook mijn verbinding met het oude bekende werk; ik wilde niet meer. Ik wilde vrij zijn. Ik voelde me gevangen in het jasje van psycholoog die mee ging doen in de gewone wereld. Wat moest ik nou vertellen, nu ik zelf zo veel andere manieren van leven aangereikt kreeg? Ik wilde niet meer in het oude en kon ook niet meer bedenken hoe ik het zou moeten doen. In die periode stopte ik met werken, wat een enorme stap was, vooral omdat ik het vreselijk vond om mijn deel van de praktijk te verkopen aan mijn ondertussen nog betere vriendin dan aan de start van onze ontdekkingsreis. Onze vriendschap redde het niet en ik was ondertussen verhuisd van Amsterdam, waar ik met enorm veel plezier 12 jaar had gewoond, naar Volendam, waar mijn man woonde, en bleek zwanger!

Mijn reis begon, ik wist niet dat een kindje krijgen zo spiritueel kon zijn. Ik wist altijd al dat mijn verlangen naar een kind iets moois zou opleveren, maar dat ze mij zou leren om los te laten in de meest extreme zin, had ik nooit kunnen bedenken. Ik ging er vol voor. Drie jaar lang, samen met man en kind. Intern op onderzoek. Wat was ik anders dan ik ooit had gedacht. Van diepe dalen, zo diep dat ik niet wist dat ik daar kon komen, naar de hoogste toppen, niet wetend dat ik zoveel liefde kon dragen. Wat is de wereld toch een vreemde plek; er is zoveel 'waarheid' in bijna niets. Grote inspiratiebronnen waren Mooji, Gangaji, Jeff Foster, naast mensen als Byron Katie, Brandon Bays en nog vele anderen, in wiens wijsheid ik me vol stortte.

Na drie jaar besloot ik weer te werken, maar nu psychologie met bewustwording gecombineerd; geen standaard psychologie meer maar vanuit het intuïtieve werken, los van alle ideeën en standaarden. Als zzp-er, in Amsterdam bij Amsterdam Psycholoog (www.amsterdam-psycholoog.nl), waar een hele bijzondere vrouw het bedrijf heeft opgezet en runt, Anouk Taytelbaum. Het was een ongelofelijk mooie tijd en ik ben ontzettend dankbaar dat ik hier heb mogen werken.

Twee-en-een-half jaar heb ik hier gewerkt tot ik voelde dat het tijd was om weer mijn eigen praktijk te starten. In april 2018 ben ik gestart in Bergen, in De Berkeley. De sfeer is heerlijk en mijn sessies zijn heerlijker dan ooit om te geven; zo ongelofelijk blij om zo dicht bij mezelf te werken. Dankbaar dat ik hier mag zijn.

Foto Channa (Leonoor).jpg
Locatie en werktijden

Ik werk op de maandag, dinsdag van 9.30 uur tot 17.30 uur en donderdag, vrijdag van 9.30 uur tot 13.30 uur in Bergen in de Berkeley, Nesdijk 20H in Bergen NH. Je kan bellen op: 0616816393 voor een afspraak; what's appen mag ook! Of vul je gegevens in in het contactformulier

bottom of page